Sivut

keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Lautapelit: Carcassonne

 
 
Ikäsuositus: 8+
Pelaajia: 2-5 (lisäosan kanssa 6)
Peliaika: 30-45min (peruspeli)
 
Tämän päivän joulukalenteriimme olin laittanu päivän puuhaksi "tehdään yhdessä retki kirjastoon!". No, koska kirjastoissakin siirryttiin tänään poikkeusjärjestelyihin, niin eipäs tehtykään.

Korvaavaksi toimeksi viisivuotias ehdotti, että voidaanko pikkuveljen nukkuessa pelata sitä aikuisten Carcassonnea. Otin haasteen vastaan.

Carcassonnessa asetellaan vuorollaan pöydälle laattoja isoksi "palapeliksi" ja omia nappuloita sitten laatoille keräämään pisteitä. Perusversiossa on kaupunkeja, teitä, luostareita ja peltoja. Lisäosissa pisteiden keruu monipuolistuu ja pitää olla oikeasti valppaana, että muistaa merkitä itselleen kaikki pisteet talteen.

Peltomiehet tuntuivat tänään sääntöjä selittäessäni menevän vielä vähän yli ymmärryksen, joten päätin vähän soveltaa ja pelasimme peruspeliä kokonaan ilman peltoja. Lisäksi puolivälissä huomasin, että nyt alkaa lapselta herpaantua keskittymiskyky, joten poistin pussista puolet pelilaatoista ja näin jaksoimme lyhennetyn pelin loppuun asti. Tyttäreni muuten voitti kuudella pisteellä ja se häntä kovasti riemastutti. Aika paljon häntä toki neuvoin, mutta kuitenki, olihan se kaiken kaikkiaan oikein hyvä suoritus.

Carcassonne on mukava peli, jonka ääreen jaksan palata vuodesta toiseen. Lisäosia vaihtelemalla peliin saa monipuolisuutta. Osa lisäosista muuttaa peruspeliä aika paljon, kuten nappuloita syövä lohikäärme, joten läheskään aina ei tee mieli ottaa mukaan ainakaan ihan kaikkia lisäosia.

Pistetilanteen seuraamiseen on oma pelilauta.
Minigrip-pussien avulla alkuperäisen pelin laatikossa on hyvässä järjestyksessä myös noin neljä lisäosaa. Enempää ei mahtuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti