Sivut

torstai 15. lokakuuta 2020

Lautapelit: Love Letter

Ikäsuositus 8+

Kesto 20-30 min

Pelaajia 2-4

Kun ensimmäistä kertaa luin Love Letterin sääntöjä, olin hiukan ihmeissäni: Siis tässä koko pelissä on vain 16 pelikorttia? Jokaisella pelaajalla on kädessään vain yksi kortti? Omalla vuorolla nostetaan käteen toinen kortti ja sitten päätetään, kumpi omista korteista pelataan pöytään. Miten ihmeessä tällainen peli voi muka toimia?
 
Vastaus: mainiosti!
 
Love Letter on hieno peli, jossa pelataan nopeita kierroksia ja kerätään voittopisteitä, sydämiä. Siksi sydämiä, että pelin taustatarinassa pelaajat ovat prinsessan ihailijoita, jotka yrittävät toimittaa rakkauskirjeensä perille ja valloittaa prinsessan sydämen. Peli on kauniisti kuvitettu ja teemoitettu tarinaan sopivaksi - jopa sääntökirja näyttää sinetöidyltä kirjeeltä - mutta sitä voi hyvin pelata tietämättä taustatarinasta yhtään mitään, sillä tarina ei oikeastaan liity pelimekaniikkaan mitenkään.
 
Tavoite on yksinkertaisesti pudottaa muut pelaajat kierrokselta. Kierroksen voittaja saa sydämen ja peli päättyy, kun joku saavuttaa tavoitemäärän sydämiä. Jokaisella erilaisella kortilla on numeroarvo 1-8 sekä oma erikoisominaisuutensa. Aika pitkälti peli perustuu siihen, että osaa loppua kohti päätellä, mitä kortteja on vielä pelaamatta. Tässä auttaa jokaisen pelaajan edessä oleva yhteenvetokortti, jossa kerrotaan kuinka monta kutakin korttia on olemassa ja mitä kortit tekevät. Lisäksi kaikki pelatut kortit jäävät pöytään näkyville.

Esimerkiksi, jos pelaa pöytään Vartijan, saa valita vastustajan, jonka kortin yrittää arvata. Oikealla arvauksella vastustaja putoaa pelistä. Arvaamista helpottaa huomattavasti, jos on vaikkapa edellisellä kierroksella päässyt pelaamaan Papin, jolla saa katsoa yhden vastapelaajan käsikortin. 
 
Love Letter on helppo oppia, eikä sen pelaaminen kestä liian kauan. Vaikka pelistä putoaa välillä pois, pian pääsee taas takaisin, eikä joudu turhautuneena odottamaan puolta tuntia. Peliä pystyy pelaamaan mukiinmenevästi kaksin, mutta huomattavasti mukavampaa se on kolmin- tai nelinpelinä. Oikein hyvä valinta esimerkiksi pienen porukan illanistujaisiin, jossa on tarkoitus pelata useita pelejä tai tehdä muutakin kuin pelailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti