2013

Läpipelatut pelit vuonna 2013

Kevättalvella ison osan vapaa-ajasta lohkaisi Netflix ja sieltä löytyneet laatusarjat, kuten Doctor Who. Mutta kyllä pelaamaankin ehdin vaikka mitä.

Kesällä hommattiin Playstation 3 ja syksyllä luovutin Playstation2-konsolini peleineen eteenpäin lähes 8 vuoden yhteiselon jälkeen.

PC

Cafe 0: Drowned Mermaid (tammikuu, parin illan kestoinen peli)
Pc. Genrenä Visual Novel / mystery. Tyylilajin peleissä luetaan kuvitettua tarinaa ja välillä voidaan muutamilla valinnoilla vaikuttaa sen kulkuun. Tässä pelissä muistinsa menettänyt pelaaja pääsee elämään elämänsä viimeisen viikon uudelleen ja yrittää selvittää, kuka hänet murhasi.


Scribblenauts (huhtikuu)
Pc. Pelissä ratkotaan pieniä pulmia ja vain taivas on rajana. Tai oikeastaan sanavarasto (ja englannin kielen taitoni). Ruudulle voi kirjoittamalla kutsua lähes minkä tahansa esineen aikakoneesta rakettirepun kautta koiranpentuun. Niillähän se ongelma sitten ratkeaa. Tai ei ratkea, mutta onhan se nyt hauskaa ratsastaa vaaleanpunaisella siivekkäällä jättiläisnorsulla vaikka vain huvin vuoksi.

Playstation 3

Kingdom Hearts 1.5. HD Remix (23.9.-18.12)
Ps3. Täydellinen kokoelma pelisarjan fanille. Soran, Akun ja Hessun seikkailuja Disney-elokuvien maailmoissa höystettynä Final Fantasy -pelien hahmoilla. Sisältää pelit Kingdom Hearts: Final Mix sekä KH: Chain of memories. Bonuksena oli myös välivideot pelistä KH 358/2 Days.

Journey (24.9.)
Ps3. Pelin kokonaiskesto oli noin 2-3 tuntia. Tunnelmallinen taidepala, jossa tehdään soljuvaa matkaa aavikolla ja muissa maisemissa, välillä kohdataan myös muita pelaajia verkon kautta. Maisemat ovat kauttaaltaan kauniit ja pelin tunnelma on mystisyydessään ihastuttava.


Xbox360



Final Fantasy XIII-2 (syksy 2012- 21.4.-13)
En ehkä kutsuisi 13. fantasiaa sarjan ikimuistoisimmaksi, mutta ihan toimiva kokonaisuus. Jatko-osa toi parannusta edellisosan pitkälle putkijuoksulle. Pelissä matkustetaan ajassa ja eri paikkoihin ja maisemissa on vaihtelua, taisteluissa taas ei juurikaan. Pelissä yritetään pelastaa maailma ja siinä sivussa pitää kurmoottaa noin miljoona hirviötä.

Lego: Lord of the rings (tammikuu)
 Lego-pelit lasketaan meillä parisuhdeaikaan, pelaamme ne aina Jimin kanssa yhteispelinä läpi. Tämä on ehdottomasti tähän mennessä paras Lego-peli. Ensinnäkin se perustuu lempileffasarjaani, toisekseen se on avoimen maailman peli, jossa voi kirjaimellisesti kävellä Hobittilasta Mordoriin ja kolmanneksi pelissä on ääninäyttely, elokuvan repliikeistä koostettu. Mikä olisikaan viihdyttävämpää kuin Lego-Legolas, joka puhuu Orlando Bloomin äänellä?

Puzzle Quest 2 (alkaen vuodesta 2011)
Ei läheskään niin hyvä peli kuin ensimmäinen osa. Itse asiassa en ole tainnut koskaan pelata tätä loppuun asti, mutta kyllä tähän monia tunteja upotin. Pelisarjassa siis yhdistyy roolipelaaminen ja Bejeweled- tyylinen timanttien siirtely, joka on pelin taistelumekaniikka. Kakkososa yrittää tehdä kaiken edeltäjäänsä isommin, mutta jää kuitenkin ontommaksi kokemukseksi.


Pelaamisen huippu keskittyy lähes joka vuosi ankean pimeään loppusyksyyn.
Tässä tilastossa tosin vain xbox-pelit.


 

Fable III (24.6.-9.7.)

Roolipeli tuli ladattavaksi kultajäsenille, joten pitihän sille antaa mahdollisuus. Nousu valtakunnan rakastetuksi kuningattareksi ei ollutkaan ihan yksinkertaista. Omaisuuden kartuttamisen ja maailman pelastamisen sivussa tuli tehtyä luutunsoiton maailmankiertue, pukeuduttua kanaksi, perustettua perhe sekä ammuttua pahasuisia lumottuja puutarhatonttuja. Pelin peribrittiläinen huumori upposi ainakin minuun aika hyvin.

Kung Fu Panda (26.-27.8.)
Tämä peli tuli jonkin legopelin kanssa samassa paketissa ja on lojunut hyllyssä pari vuotta. Pelasin sen läpi parissa illassa vähän niin kuin välipalana. Ihan semmoinen kiva lasten mätkintäseikkailu.

Mass Effect (15.-21.10.) Mass Effect 2 (27.10.-4.11.) Mass Effect 3 (18.11.-2.12.)
Pelisarja, josta olin sanonut, että tätä haluaisin pelata, mutta en ikinä pelaa, koska se on räiskintä. Nyt se sai lopulta minut otteeseensa. Maailmankaikkeuden pelastaminen ei ole ikinä ollut näin eeppistä. Mahtavasti kirjoitetut sivuhahmot ja valtavasti huikeaa dialogia sekä valinnat, joilla oli oikeasti vaikutusta pelin tapahtumiin. Tästä ei roolipelaaminen ehkä voi paremmaksi mennä. Pidin jopa yleisesti kritisoidusta loppuratkaisusta, tosin pelasin siitä suoraan päivitetyn version.

World of Keflings (3.11.)
Syy tämän pelin pelaamiseen oli jälleen kultajäsenyys sekä mahdollisuus kaksinpeliin. Ihan hauska yhden illan rakentelu ja näpertelypeli, josta saatiin Jimin kanssa hupia ja vähän gamerscorea pelitilille.


Koko xboxin saavutushistoriani tältä vuodelta, klikkaa kuvaa isommaksi.

 

 Just Dance 3

xbox360 Kinect. Tanssipelejä ei sinänsä oikein voi pelata sillä tavalla "läpi", mutta tämä peli ansaitsee tulla mainituksi vuoden 2013 pelien joukossa. Hyvin toimivaa viihdettä nuorteniltoihin, joissa sitä porukalla useampaan otteeseen vuoden aikana pelailtiin. "Kosiotanssi" elää käsitteenä ehkä vielä vuosia.

Kinect-pelien kategoriaan menevät myös lastentapahtumien kestosuosikki Fruit Ninja
sekä taiteellinen raideräiskintä Child of Eden, joka jäi minulta kesken, vaikka oikein tyylikäs peli olikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti