perjantai 23. lokakuuta 2020

Arvostelussa Teddy Floppy Ear - kayaking (Lapsen kanssa)

Lapsuuteni Pikkukakkosklassikko Nalle Luppakorva seikkailee omassa pelissään!

Teddy Floppy Ear - kayaking on lapsille suunnattu perinteinen "osoita hiirellä ja klikkaa" -seikkailu, jota on höystetty minipeleillä.

Nalle Luppakorva on lähdössä eväsretkelle Pyllerö-possun kanssa. Kanoottimatkalla vastaan tulee kuitenkin vastoinkäymisiä. Luppakorvan tehtävänä on ratkoa ongelmat ja auttaa samalla muutamia pulaan joutuneita ystäviään ja kuljeskella ees taas ja ympäri.

Peli on täysin väkivallaton, rauhallinen ja hyväntahtoinen. Edes mitään poimittavia tavaroita ei voi napata mukaan ennen kuin kysyy niiden omistajalta luvan. Minipelit olivat kuitenkin ensiyrittämältä liian vaikeita 5-vuotiaalle, osin ohjauksen kankeuden takia. Minipelejä ei juonta pelatessa myöskään voi yrittää uudestaan. Jos menee pieleen, niin sitten peli ohjaa vaihtoehtoiseen ratkaisuun. Tällöin yleensä pitää kävellä jonnekin kauas juttelemaan jollekulle ja ongelma ratkeaa itsestään. Jos minipeleihin haluaa myöhemmin palata, niitä pääsee pelaamaan erikseen päävalikon kautta.

  
Taustat ovat nättiä piirrosgrafiikkaa,
3D-hahmot ovat ihan kivan näköisiä myös.
 

Jimi ostin pelin minulle muutama vuosi sitten ihan vitsillä, mutta pelasin sen kuitenkin läpi. Tänä vuonna se muistui mieleen, kun ajattelin, että tyttäreni voisi innostua siitä.

Peli on suunniteltu niin, että lapsi voisi pelata sitä aivan itsenäisesti, sillä lukea ei tarvitse osata ja hahmot puhuvat kaiken ääneen. Mutta peli on englanninkielinen, joten tästä tulee aika väistämättä vanhemman ja lapsen yhteinen kokemus, mikä ei tietenkään ole millään lailla huono asia. Lapsi istuu sylissä ja pelaa ja minä käännän kaiken puheen. (onneksi peliin saa päälle englanninkielisen tekstityksen, niin simultaanitulkkaus onnistuu huomattavasti helpommin). 

Pelin kaikki ohjeet eivät ole välttämättä aivan suoraviivaisia, mutta kun yhdessä pelaa, niin aikuinen osaa aina neuvoa, mihin pitää seuraavaksi mennä. Tyyliin: "Huomasitko, että lisko kehotti juttelemaan maanviljelijälle, muistatko, missä se hahmo olikaan?" 


Meillä aloitettiin tämä pelisessio aivan alkeista: näin käytät tietokoneen hiirtä. Sen verran vähän tulee varsinaista tietokonetta käytettyä, että 5-vuotias ei ollut ikinä käyttänyt hiirtä kunnolla, vain joskus isin koneella leikkinyt sillä.

Teknisesti peli ei ole täydellinen: Nallen kanootti jää välillä jumiin eikä suostu etenemään, mutta kun onnistuu palaamaan edelliseen ruutuun, niin sen jälkeen homma yleensä toimii. Viimeinen minipeli, jossa pelastettiin ankkoja, ei ainakaan meidän pelatessamme toiminut, sillä Nalle ei napannut ankkoja kyytiinsä. Poistuimme lopulta minipelistä, eikä siitä aiheutunut harmia, vaan juoni jatkui eteenpäin.

Kahdessa illassa tämän naksuttelimme läpi. Olisikohan meillä kestänyt yhteensä vajaa 3 tuntia. Hauskin yksityiskohta taisi olla puskassa piilotteleva aasi, joka pörisi ja pomppasi, kun sitä klikkasi. Kovin paljon ei klikkausyllätyksiä peliin ole muuten piilotettu.

Ankkojen pelastusyritys meni pieleen

Harjoittelimme samalla sormilla laskemista

Teddy Floppy ear - kayaking
Julkaistu: 2015
Pelattu: PC (Steam)
Kehittäjä ja julkaisija: Forever entertainment S.A.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti