torstai 26. marraskuuta 2020

Lautapelit: Jungle Speed

 

Jungle speed
isomman porukan vauhdikas nopeutta ja tarkkuutta vaativa korttipeli.

Pelaajia 2-10
Ikäsuositus: 7 + 

Säännöt
Pelissä on erilaisia hyvin hämäävästi toisiaan muistuttavia kortteja, joita kukin kääntää pakastaan vuorollaan eteensä pöydälle. Kun kahden pelaajan edessä on täsmälleen sama kuvio, syntyy kaksintaistelu. Se pelaaja, joka ensimmäisenä ehtii napata pöydän keskellä olevan palikan, toteemin, voittaa tilanteen ja antaa omat pöytäkorttinsa häviäjän nostopakkaan. Pelin voittaa se, joka pääsee ensiksi eroon kaikista korteistaan. Mukana on myös erikoiskortteja, jotka hieman muuttavat pelin peruskulkua. Kaikkien pelaajien on oltava jatkuvasti valppaana ja yhden virheen myötä tilanne saattaa kääntyä hetkessä päälaelleen. Kaksinpeliä varten on omat sännöt, mutta niillä en ole koskaan pelannut.

Tunnelmaa ja naarmuja
Hyvässä seurassa rennolla meiningillä pelaaminen on todella hauskaa, mutta saattaa äityä myös tappeluksi, jos mukana on liian kilpailuhenkisiä osallistujia. Lisäksi vaarana ovat myös oikeat fyysiset vammat, kuten veriset naarmut. (Koettu oikeasti.) Tätä ei siis välttämättä kannata pelata sellaisten kanssa, joilla on kovin pitkät ja terävät kynnet. Jos mukana on paljon eritasoisia pelaajia, voivat uudet / nuoremmat pelaajat kokea helposti turhautumista, kun kuviot eivät ole vielä tuttuja eikä alkuun ole mitään mahdollisuutta pärjätä konkareita vastaan. Hyvin usein heittäydynkin itse tahallani vähän huonommaksi kuin oikeasti olisin, jotta säilyisi parempi pelihenki. Vähänkään väsyneenä ei edes tarvitse teeskennellä. Silloin olen ihan oikeasti huono ja minulla on melko hidas reaktionopeus.

Olen pelannut Jungle speediä hyvin paljon, vaikka se ei varsinaisesti kuulu peleihin, joiden pelaamisesta aina ihan sydämeni pohjasta nauttisin. Tämä on ollut minulle ensisijaisesti työkalu: nuorteniltojen loppuhengailuihin ja leireille mainiosti sopiva peli, johon mahtuu paljon väkeä mukaan ja jonka säännöt on helppo oppia. Samalla on helppo tutustua ja peliseura onkin ollut itse peliä parempaa.

Hankintahistoriaa

Jungle speed on ainoa korttipeli, jonka olen ostanut peräti kolmeen kertaan: Ensimmäisen hyvin paljon pelatun pelini lahjoitin seurakunnalle lopettaessani siellä työt. Ostin tilalle uuden ihan vaan helposti kympillä S-marketista, mutten ollut edes ehtinyt avata sitä paketista, kun päätinkin antaa sen kaverille lahjaksi. Ajattelin käydä ostamassa itselleni uuden, mutta unohdin. Sitten elelin monta vuotta ilman, kunnes totesin, että voisin ehkä hyödyntää sitä taas vapaaehtoishommissa ja olisi muutenkin kiva palauttaa se pelihyllyyn. Tällä välin suomenkielinen painos oli kuitenkin loppuunmyyty ja sainkin nähdä vähän enemmän vaivaa, mutta lopulta löysin pelikaupan hyllystä englanninkielisillä säännöillä varustetun tuontiversion (yli tuplahintaan aiempiin versioihin verrattuna). Mutta nyt peli on taas oma ja tällä kertaa myös aion pitää sen. Ellei jossain sitten joskus satu olemaan suurempi tarve.

Jungle speed on myös tarjolla hyvin varustetuissa kirjastoissa, jos sitä haluaa kokeilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti