maanantai 19. toukokuuta 2014

Helyjä kerrakseen

Roolipeleissä varusteiden ja asusteiden jatkuvalla vaihtamisella ja valikoissa säätämisellä on iso merkitys. Varsinkin fantasiapeleissä hahmoille voi panssarin lisäksi usein laittaa erilaisia koruja, sormuksia ja asusteita. Viime aikoina olen pelannut Final Fantasy X:ä, eikä ole todellakaan samantekevää minkä niminen rannekoru sankarilla on kädessään taisteluun astuttaessa. "Soft ring" (Pehmosormus) suojaa kivettymiseltä ja "Blue ring" (Sininen sormus) tekee immuuniksi vesitaikoja vastaan, joten valinta on taisteluiden kannalta taktinen.

 Parhaimmassa tapauksessa pelien vaihtuvat varusteet, panssarit ja asusteen vaikuttavat myös pelihahmojen ulkonäköön ja esineiden kuvauksiin on panostettu kirjoittamalla niille jopa taustatarinoita. Yksinkertaisimmillaan vain asusteen nimi ja ominaisuudet vaihtuvat. Joidenkin esineiden nimet on otettu erilaisista tarustoista. Joskus innostuin, kun törmäsin japanilaisessa pelissä esineeseen, jonka nimen tunnistin Kalevalasta.

Tästäpä kehitin oivallisen aasinsillan ja pikku puuhan vapaapäivän ratoksi: Mietin, mitkä kolme kaulakorua ovat minulle merkittävimpiä.  Ajattelin vähän esitellä niiden taustatarinaa ja voisinpa myös koittaa keksiä, mitkä niiden ominaisuudet olisivat, jos ne olisivatkin videopeliesineitä. 
 Lähtökohta on siis seuraava:

Valinta oli oikeastaan aika helppo. Tein valinnan itse asiassa ennen kuin edes kävin läpi, minkälaisia koruja omistan. Osaa kaulakoruistani en käytä koskaan, olen säilyttänyt joitakin vain muistoina. Oikeastaan jokaisella korulla olisi taustallaan jonkinlainen tarina, ostan itse koruja todella harvoin.

1. Kultainen risti
Vaikka ristikoruja minulla on muutenkin eniten, niin tämä oli helpoin valinta. Kyseinen koru on "rippi"ristini, vaikka en koskaan ole päässyt ripille, luterilainen kun en enää ole. Kummitätini halusi kuitenkin välttämättä ostaa minulle ristikorun, joten sain sen sitten 15-vuotislahjaksi. Ristin taakse on kaiverrettu nimeni. Koru muistuttaa kaulassani päivittäin pelastuksesta, jonka olen lahjaksi saanut. Alun perin korussa oli ohuempi ja pidempi ketju, tämän nykyisen isä osti minulle myöhemmin lahjaksi. Tämä koru on perusasusteeni. Silloin kun en erityisesti mieti, minkä korun laittaisin, pidän tätä.
Jos tämä olisi videopeliasuste, niin sen ominaisuus olisi "Ultimate resurrection" - herättää kerran taistelun aikana sankarin automaattisesti kuolleista. Sellaistahan kannattaisi pitää koko ajan.

2. Puuhelmet
Nämä helmet löysin vanhan mummolan vintiltä. Jos muistan oikein, niin nämä ovat mummoni vanhat helmet, jotka ukki osti mummolle jostain Pohjois-Afrikan maasta heidän ollessaan siellä lomamatkalla. Pitäisi varmaankin tarkistaa äidiltä, miten se oikein meni. Materiaali on jotakin kovaa puuta.  Tämä kaulakoru on yksinkertaisuudessaan todella kaunis.
Peliesineenä melko perinteinen "Defence +20% Armor + 5". lisää puolustustaitoa, iskunkestävyyttä ja panssarin lujuutta.

3. Avainkoru
Tämän "Lillin luomus" -korun on tehnyt mieheni sisko, joka valmistaa koruja erilaisista kierrätysmateriaaleista ja vanhoista esineistä. Sain sen häneltä joululahjaksi ihailtuani sitä ensin puoliääneen. Avain on varmaankin peräisin jostain vanhasta lipastosta. Minusta koru on aivan ihastuttava ja tyylikäs. 
Seurakunnassa sain muuten useiltakin huumorimiehiltä tästä kommenttia: "Onkos tämä nyt se taivaan valtakunnan avain, heh heh". (Siinä vaiheessa kun saman vitsin oli kuullut jo 5 kertaa eri ihmisiltä, se ei jostain syystä kuulostanut enää kovin tuoreelta...)
Pelissä tämän korun ominaisuus voisi olla "Lockpicking skill +50" - Lisää tiirikointitaitoa niin merkittävästi, ettei vaikeinkaan lukko ole etenemisen esteenä.

Sehän olikin ihan hauska ja vähän erilainen tutkimusmatka korujeni maailmaan.

2 kommenttia: