perjantai 16. kesäkuuta 2023

Kesäkuulumisia

Sekalainen päiväkirjapäivitys elämästä ja vähän peleistäkin


Elämä on työn osalta ihan eri tavalla kiireistä näin alkukesästä kuin kouluvuoden aikana. Viime viikonloppuna oli meidän kirkkokunnan kesäjuhlat, joissa johdin varhaisnuorten sisällöstä vastaavaa tiimiä. Yhden opetuspuheenkin pääsin pitämään, jolloin heiluin lavalla suuri palapelinpala kädessä. Ohjelmallisen osion lisäksi meillä oli varkeille Hengaamo, jossa sai viettää aikaa, askarrella ja pelailla.

Lautapelien lisäksi Ps5+rattituoli oli koko ajan ahkerassa käytössä ja varkkien ohella myös aikuiset innostuivat kisaamaan nopeuspelissä. (siis siinä, missä neljä valoa syttyy vuorotellen kiihtyvässä tahdissa ja niitä painellaan.) Lasten puolelle lainasin perinteiseen tapaan meidän Xbox360-kinectillä pelattavan Fruit Ninjan. Ensi vuonna juhlat ovat eri paikkakunnalla, joten niiden osalta on luvassa kevyempi työmaa.

Ylihuomenna alkaa kesäleiri, joka on myös työllistänyt kovasti, olenhan leirinjohtaja. Tänään vietän tällaista hybridi vapaa-työpäivää, sillä viime hetken hoidettavia asioita jäi tähänkin päivään vielä vaikka kuinka. Leirille on tulossa yli 90 lasta ja se toteutuu suurilta osin talkoovoimin, joten on siinä aina aika paljon säätämistä. Aion kuitenkin tänään vielä viedä lapset uimarannalle.  Ihana kesä!

Ni No Kuni 2
Pelirintamalla on tullut aloitettua Ni No Kuni 2, tosin vain parina iltana olen sitä ehtinyt pelailla. Monipuoliselta peliltä vaikuttaa, vaikka kuitenkin tosi perinteisen oloinen japanirope. Hogwarts Legacy on myös yhä listalla, pääjuontakaan en ole vielä pelannut läpi. Kerran kuussa olen käynyt piipahtamassa Disney Dreamlight Valleyssä. Usein iltaisin ollaan koko perhe jumitettu katsomaan Lego Master Suomea tai  Miraculous Ladybug ja Cat Noir -sarjaa. Olen itsekin jäänyt koukkuun lastenohjelmaan pariisilaisista teinisupersankareista, toivotonta!


Pelijulkistuksista olen fiilistellyt ensi vuonna julkaistavan Muumi-pelin traileria. Snufkin - Melody of Moominvalleyn päähahmo on Nuuskamuikkunen, joka on aina ollut lempihahmoni Muumeissa. Kun kuulin, että peliin tulee vielä Sigur Rósin musiikkia, niin kombo ei voi olla huono. Tai no,hiiviskely aina pelikuvauksissa terminä vähän arveluttaa, mutta odotan silti innolla. 


Nuuskamuikkusesta puheenollen olisi kyllä hauska ottaa tälle kesälle tavoitteeksi innostaa koko perhe telttailemaan. Niin kovin on kaupungistuttu, ettei lapset ole kertaakaan nukkuneet teltassa ja itselläkin on monta vuotta edellisestä kerrasta. Eihän meillä ole edes telttaa tällä hetkellä, mutta onpahan hyvä olla jotain tavoitteita kesälomalle. Tosin ensisijainen lomatavoite on päästä Powerparkiin Junker-vuoristorataan. Särkänniemen Hypessä tulikin jo toukokuussa käytyä, kun vietettiin työporukalla virkistyspäivää. Uskaltauduin työkaverien yllyttämänä vihdoin jopa Boomiin (josta tuli juuri niin oksettava olo kuin pelkäsinkin, joten ihan heti en ole menossa uudelleen...) Oli tosi hauska päivä, mutta koko seuraavan päivän vielä päässä humisi. Huomattavasti virkistävämmän päivän vietin luontoretkellä viikkoa aiemmin, työkavereista kun löytyy myös tosielämän Nuuskamuikkusia. Toukokuun yhtenä kohokohtana kävin myös itsekseni teatterissa. Ostin koko maailman viimeisen myynnissä olevan lipun Tampereen Teatterin Anastasia-musikaaliin ja se oli mahtavaa. Nautin esityksestä suuresti. Toki kokemus olisi ollut hauska jakaa vaikkapa mieheni kanssa, mutta tosiaan havahduin asiaan niin myöhään, että vain yksi lippu oli enää jäljellä.

Ah, voisihan tässä jaaritella kaikesta vaikka kuinka, mutta pitäisi vielä jakaa leiripajojen avustajat, viimeistellä ryhmäjaot ja mitähän kaikkea tässä vielä olikaan...

Mahtavaa kesää!
pelailemisiin,
Laura


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti