tiistai 8. joulukuuta 2020

Arvostelussa: Untitled goose game

Hanhi pelaa hanhipeliä.
 
 

Häirikköhanhi iskee! Untitled goose game (tai kaksinpelinä tietysti Untitled geese game) asettaa pelaajan ärsyttävän hanhen höyhenpukuun ratkomaan erilaisia pulmia.

Hulvattomalla pelillä on viehättävä ja yksinkertainen ulkoasu
 

Hanhella on suoritettavanaan tehtävälista, jonka tehtävistä osa on helppoja ja selvästi hoksattavissa, osan kanssa saa hetken pähkäillä ja osasta en itse tajua vieläkään, miten ne voisi suorittaa.  Hanhi osaa räpyttää siipiään, vaakkua ärsyttävästi, hiipiä, juosta ja raahata tavaroita. Näiden taitojen avulla pitäisi sitten selviytyä tehtävistä. Myös vapaa hulluttelu on tietysti sallittua, mutta vain tehtäviä suorittamalla pääsee etenemään uusille alueille. Tehtävistä esimerkkejä: Miten saisin jonkun ihmisen ojentamaan minulle kukkasen, pojan vaihtamaan silmälaseja tai puutarhurin kasteltua? Kuinka onnistuisin kattamaan rannalle piknikin tai haravoimaan järvessä? 

Ihmiset reagoivat hanhen touhuihin eri tavoin. Yleisimmin liian lähelle tulevaa hanhea hätistellään. Jos hanhi jää näkyvästi kiinni varastamisesta, juoksee omistaja perään hakemaan tavaransa paikalleen.

Tätä voi tosiaan pelata myös yhteistyöpelinä. Haasteena tällöin on pysytellä melko lähekkäin, koska ruutu ei jakaudu kahtia. Ainakin meille lapsen kanssa tuotti välillä hankaluuksia, kun olisimme halunneet liikkua vähän kauemmas eri suuntiin, mutta matka katkesi siihen, että ruutu ei antanut enempää myöden.

Tunnustan: en itse ihan hirveästi tästä pelistä syty, mutta onhan tätä lapsen kanssa kiva hetkittäin pelailla. Hanhella on melko paljon hiiviskelypohjaisia tehtäviä, enkä pidä hiiviskelystä (lue: olen surkea hiiviskelemään). Myös jälleen kerran mieheni on tässä pelissä parempi hoksaamaan tehtävät ja kuulemma kelpaa lapsellekin paremmin peliseuraksi kuin minä. Ei haittaa, ihan hauska tätä on myös vain katsella vierestä.


Untitled Goose Game
kehittäjä: House House
julkaisija: Panic
ikäsuositus: 3
pelattu: Xbox One X

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti