lauantai 19. joulukuuta 2020

Jouluinen suklaayllätys (Monopoly Suklaa)

Meidän ikkunan takana kävi tällä viikolla ihan oikea punanuttuinen ja valkopartainen Joulupukki! Ajankohtaisesti hän oli tietysti sonnustautunut myös suu-nenäsuojaan.

Pukki tiputti mukavan peliaiheisen lahjapaketin. Sisällön tiedän jo nyt, koska jätin paketin hetkeksi pöydälle sulkeakseni ikkunan eikä meidän viisivuotias omien sanojensa mukaan mitenkään kestänyt odottaa enää hetkeäkään.

Peliohjaimen muotoisen tyynyn ja karkkien lisäksi paketista löytyi suklainen versio Monopolysta ja koin suorastaan velvollisuudekseni mitä pikimmin testata peliä, onhan tässä tämä lautapelihaaste parhaillaan menossa. ( Ei siis mitenkään sillä, että meidän kenenkään olisi tehnyt mieli suklaata...)


Pakkauksesta löytyy 32 maitosuklaista kääreellistä pelinappulaa sekä paperinen pelilauta, johon kiinnitetään muovinen hyrränuoli.

Varsinainen peli on Monopoly-teemainen onnenpyörä.

Pelin idea on pyörittää vuorotellen onnenpyörää ja asettaa pelilaudalle suklaapaloja. Tiettyjen ehtojen täytyttyä suklaat voi voittaa laudalta itselleen. Esimerkiksi, kun kaikki ruskeat nappulat on asetettu laudalle saa seuraava pelaaja, joka pyörittää ruskean, ottaa kaikki sen värin nappulat itselleen. Kun kaikki suklaapalat on ensin asetettu laudalle ja sitten voitettu pelaajille, peli päättyy. Voittaja on se, joka haali eniten suklaata.

Säännöissä ei itse asiassa mainita mitään syömisestä, mutta kaikesta päätellen kukin saa syödä keräämänsä suklaat.
Reiluuden nimissä jaoimme suklaat  kuitenkin lopuksi tasan.

 Periaatteessa onnenpyörää voi toki pelata uudelleen vaikka napeilla tai millä tahansa pelimerkeillä niin kauan kuin paperinen pelilauta vaan kestää, mutta melko kertakäyttöiseksi peli lienee suunniteltu.

Pelille on jostain kumman syystä annettu suositusikärajaksi korkea 8+. (tai no pakettiin oli itse asiassa painettu numerot ristiin "pelaajia: 8+ ja ikäsuositus: 2-4") Pelasimme koko perhe yhdessä, itse muodostin tiimin pian 2-vuotta täyttävän taaperon kanssa.

Viisivuotias pelitestaaja hihkaisi ääneen kesken pelin, että tämä on tosi kivaa. Taapero pyöritti innoissaan hyrrää ja tykkäsi palojen asettelusta niin paljon, että vuorojen välissä asetti uudelleen takaisin laudalle jo voittamamme palat. Pelin päätyttyä riemu repesi, sillä vasta siinä vaiheessa taaperolle valkeni, että kääreistähän paljastuu suklaata!


Hauska idea pakata suklaa vähän erilaiseen kääreeseen ja lisätä toiminnallisuutta ympärille. Hauskaksi lahjaksi tämä on suunniteltu ja sellaisena se toimii. Pelinähän tämä ei siis ole mitenkään kovin erikoinen, mutta ainakin pienistä lapsista todella kiva ja ajatuksena varmasti ilahduttaa saajaansa iästä riippumatta. Meitä ainakin ilostutti kovasti, että lahjan antaja oli selvästi miettinyt paketin sisältöä.

Luin muuten, että suomalainen syö keskimäärin 7kg suklaata vuodessa. Kuulostaa hurjalta määrältä, mutta kun sen jakaa tasaisesti, niin päivää kohti 20g ei lopulta tunnu enää niin paljolta. Suklaa saa minut aivastamaan eikä muutenkaan ole välttämätön viikottainen herkku, joten hankala sanoa, mikä olisi oma lukema. En ole muutenkaan koskaan pitänyt kirjaa syömistäni herkuista.

Nyt voisin käpertyä hetkeksi sohvalle uutta tyynyä testaamaan. 

Makoisaa joulun aikaa itse kullekin!

Vähän isompaan kouraan suunniteltu ohjain? 



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti